B&R Inspectie en Advies

Alle toestellen nu voorzien van een SCIOS afmeldcode

  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Vakkundig personeel
  • Persoonlijk contact

Alle toestellen nu voorzien van een SCIOS afmeldcode

Alle toestellen nu voorzien van een SCIOS afmeldcode

Na de laatste aanpassingen in het afmeldportaal van SCIOS worden wij (en alle overige gebruikers van het portaal) er mee geconfronteerd alle toestellen een eigen afmeldcode moeten gaan krijgen. Navraag leert dat dit niet met terugwerkende kracht is ingevoerd maar vanaf de laatste wijziging. Daar waar eerste alle toestellen < 100kW nominaal thermisch ingangsvermogen in een zelfde ruimte in één rapportage, onder één SCIOS-code konden worden ondergebracht, moeten nu alle die toestellen een eigen code krijgen. De registratie van de inspectie van deze toestellen kunnen nog wel in één rapportage worden verwerkt.

Het is dus niet nodig bestaande installaties die reeds zijn geïnspecteerd én afgemeld aan te passen. Als er wel een inspectie heeft plaatsgevonden maar de installatie is nog niet afgemeld, vervalt de geldigheid van de rapportage, en zal bij een volgende inspectie, opnieuw een EBI-inspectie te worden uitgevoerd met als consequentie dat moet worden voldaan aan de nieuwe regels.

Doel van deze wijzigingen is om een beter inzicht te krijgen in het “ketelbestand van Nederland” door de overheid. De eerste gedacht dat het alleen een inkomsten kwestie is, is niet terecht. Hoewel het verschillende codes betreft, blijft het mogelijk deze toestellen 1 één actie aftemelden.