Het afgelopen jaar, 2016, is de afdeling LOC IKA GKI (Locatie, Inspectie, Keuring en Advies, Gasleiding & Kraan inspectie) van HTD druk bezig geweest om SCIOS Scope 7a en 7B gecertifieerd te worden. In samenwerking met B&R Inspectie en Advies BV en hun inspecteur Anne Donga is dit succesvol afgerond.

Anne Donga Inspecteur B&R Inspectie en Advies BV en team Tata Steel


Het team van Tata Steel is verantwoordelijk voor het inspecteren en keuren van alle aardgasleidingen die over hun terrein lopen. Maar ook het onderhoud is hierbij een belangrijke factor, wat hierin centraal staat is de veiligheid! Ze mogen dit nu zelfstandig uitvoeren.
De samenwerking tussen beide partijen is fantastisch verlopen! Er is over en weer veel geleerd van elkaar en het resultaat is daar ook naar.
Als team hebben ze in 1 keer het certificaat gehaald wat een absolute topprestatie is!
Proficiat namens B&R Inspectie en Advies.
Teamleider Sebastiaan van Vliet heeft het in de krant van Tata Steel als volgt vermeld:

“We hebben er veel van geleerd en werken nu veel beter gestructureerd. De procedure is eenduidig, en de rapportages zijn professioneler. We kunnen nu keuringen zelf uitvoeren en zo storingen voor zijn en onderhoud vooraf inplannen. Dat scheelt ergernis, tijd en geld. Inspectie wordt steeds meer voor vol aangezien en dat maakt mij hartstikke trots op dit team.”
Onze inspecteur heeft van Frank Slager Coördinator HTD LOC IKA GKI van Tata Steel een mooie mail ontvangen. Hieronder een stukje van zijn mail:

“Goedemorgen Anne,

Het is met groot genoegen dat ik kan melden dat we gisteren met goed gevolg de audit hebben volbracht.
Vanaf heden zijn wij als afdeling HTD LOC IKA GKI SCIOS gecertificeerd!
Wij willen BenR en dan in het bijzonder jou persoonlijk heel hartelijk danken voor jouw hulp in de gehele certificering! Jij hebt ons op bijzonder plezierige wijze zeer goed geholpen met alle aanwijzingen, tips en trucs die horen bij het voeren van een inspectieregiem volgens SCIOS.
Daarvoor zijn wel jou heel erg dankbaar.” 

Een mooi project en vakmanschap gecombineerd!